Frozen, la Festivalul de sculptură în nisip din Belgia şi Franţa

29

Festivalul de sculptură în nisip readuce în atenție personajele filmului de animație ‘Frozen’ – vedetele festivalului de sculptură în gheață DisneylandŽ Paris Ice Dreams desfășurat la Antwerp și Liege – creând cea mai ‘rece’ vară din toate timpurile în Belgia și Franța, potrivit site-ului sculpturesdesable.be.

Pe plaja din Oostende și Le Touquet-Paris-Plage, personajele preferate și cele mai cunoscute figurine create de Disney și Pixar cunosc o a doua viață, plăsmuite de această dată din nisip, de artiști din cele patru colțuri ale lumii.

Citeste si:  Tren de lux pe ruta Budapesta-Teheran

Mickey Mouse, Alice, Pirații din Caraibe, Ratatouille, Albă ca Zăpada, Aladin… și mulți alții se vor regăsi într-un decor feeric de nisip.

În Belgia, ‘Frozen Summer Fun’ se desfășoară la Oostende, în provincia Flandra de Vest, între 13 iunie și 6 septembrie 2015. A fost nevoie de 6.000 de tone de nisip pentru cele 150 de sculpturi cu înălțimi cuprinse între 2 și 6 metri, care tronează pe o plajă de circa 10.000 de metri pătrați.

În Franța, Le Touquet-Paris-Plage, din departamentul Pas-de-Calais, găzduiește festivalul între 27 iunie și 31 august. Peste 3.000 de tone de nisip sunt necesare pentru cele 120 de sculpturi cu înălțimi cuprinse între 2 și 6 metri, realizate pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Citeste si:  Centrul Ecumenic de la Vulcana Băi cu biserică, sinagogă şi moschee - unic în Europa

Pe șantier, nisipul pentru sculpturi este deversat în armături din lemn unde, strat după strat, este presat pentru a forma un bloc dur, cu înălțimea dorită. Fiecare sculptor are instrumentele favorite, de la lopată la spatulă și chiar pensulă sau pai.

Cu condiția de a avea la dispoziție nisipul adecvat și bune tehnici, orice formă poate fi abordată, sculptura în nisip fiind cunoscută încă din Egiptul antic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: sandsculpture.be, szeweyskitchensink.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata