Braţ humanoid realizat de Elevii Cercului de fizică aplicată de la Palatul Copiilor Botoşani

16

Elevii Cercului de fizică aplicată – electronică, automatizări și robotică din cadrul Palatului Copiilor Botoșani, sub coordonarea profesorului Luisian Grigore, au realizat un braț humanoid, parte integrantă a unui viitor robot humanoid.

Brațul a fost construit în cadrul unui proiect derulat, în perioada 15 aprilie — 15 iunie, de Palatul Copiilor, cu finanțarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST), care a avut ca scop stimularea creativității tinerilor, dezvoltarea abilităților tehnice, atragerea tinerilor spre studiu, inovare și spre noile tehnologii.

‘În mecanica brațului au intrat 15 servo-motoare care fac ca mobilitatea sa să aibă multe grade de libertate, apropiate mișcărilor reale. Acest proiect face parte din visul de a crea un robot humanoid, brațul urmând a fi montat pe structura robotului’, se arată într-un comunicat de presă al DJST.

Citeste si:  La Londra, cea mai mare aglomeraţie de miliardari din lume

Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului prin DJST Botoșani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata