Cod Galben de inundaţii pe râuri de pe raza a 9 judeţe, până joi la prânz

19

Hidrologii au emis, miercuri, o atenționare Cod Galben de inundații valabilă, de la ora 16,00, în cinci bazine hidrografice de pe raza a nouă județe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 17 iunie, ora 16,00 — 18 iunie, ora 12,00, pe râurile din bazinele hidrografice Cerna (bazin superior și afluenți) — județele Gorj și Caraș Severin, afluenții mici ai Dunării din județul Mehedinți, Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu bazin superior și afluenții săi din județele Hunedoara, Gorj, Dolj și Mehedinți, afluenții Oltului inferior din județele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt și Argeș, Argeș bazin superior și afluenți din județele Argeș și Dâmbovița se vor semnala scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Citeste si:  Banii pentru diguri "furaţi ca-n codru"

Pe de altă parte, INHGA ridică, începând cu data de 17 iunie 2015, ora 16,00, atenționarea Cod Galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Atenționarea de inundații a fost transmisă către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Mureș, Banat, Jiu, Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata