Jocurile Europene Baku 2015: Tiberiu Dolniceanu şi-a asigurat medalia de bronz la sabie

Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu și-a asigurat medalia de bronz în proba individuală de sabie la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce l-a învins pe rusul Boris Savici, cu 15-10, și s-a calificat în semifinale.

Dolniceanu a câștigat Grupa preliminară A, după un debut cu stângul în fața britanicului James Honeybone (4-5), în primul tur a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5, în optimi și-a luat revanșa în fața lui Honeybone, cu 15-10, iar în sferturi a dispus de Savici, cu 15-10.

Citeste si:  Scrimă: Mălina Călugăreanu a urcat pe locul 1 în ierarhia mondială la floretă

Adversarul său din semifinală va fi italianul Luigi Miracco (17,15, ora României), victorios în sferturi în fața lui Iulian Teodosiu, cu 15-10. Teodosiu terminase pe locul al doilea în Grupa B, în primul tur a trecut de germanul Robin Schroedter, cu 15-12, în optimi l-a învins pe belarusul Aleksandr Buikevici, cu 15-11, iar apoi a pierdut sfertul cu Miracco.

Tot în sferturi s-a oprit și Alin Badea, învins de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-8. Badea terminat pe locul al doilea Grupa preliminară D, în primul tur a câștigat cu 15-9 în fața ungurului Bence Gemesi, iar în optimi l-a învins pe germanul Richard Huebers, cu 15-12.

Citeste si:  Premieră în scrima românească: Soţii Adrian şi Simona Pop au cucerit Cupa României la spadă

Mădălin Bucur a ocupat locul 4 în Grupa C, iar în primul tur a cedat în fața lui James Honeybone, cu 6-15. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata