20 milioane de lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Guvernul a aprobat, miercuri, 24 iunie, printr-un memorandum, deblocarea sumei de 20 milioane lei, aferente lunii iunie, pentru derularea programelor finanțate anual de la bugetul de stat în scopul sprijinirii sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

Potrivit unui comunicat al Executivului suma de 20 milioane de lei reprezintă cea de-a patra tranșă deblocată anul acesta din fondurile ce urmează să fie repartizate de Guvern pe o perioadă de șase luni, în mod eșalonat, pentru programele destinate IMM-urilor.

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri este cel care implementează programe finanțate din bugetul de stat pentru înființarea sau dezvoltarea de noi IMM-uri, precum Programul Start, Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri, Programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM-urilor, Programul național multianual de înființare și dezvoltare de incubatoare tehnologice și de afaceri, Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului și Programul de dezvoltare antreprenorială UNCTAD/ EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

Citeste si:  Ponta: În luna august, cu TVA 9% la alimente - un miliard de lei în plus încasaţi

Prin Legea bugetului de stat pentru 2015, este prevăzută suma de 166,8 milioane de lei pentru dezvoltarea și susținerea înființării de noi IMM-uri.

Suplimentar față de aceste fonduri, în lunile martie, aprilie și mai, Guvernul a deblocat suma de 40 de milioane de lei, destinată sprijinirii sectorului întreprinderilor mici și mijlocii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata