DNA: 23 de persoane şi-au recunoscut vina în dosarul soţilor Cordoş

Mai multe persoane au recunoscut că au cumpărat influență de la Mihaiela Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, anunță Direcția Națională Anticorupție (DNA) Cluj, care a dispus sesizarea instanței de judecată.

Este vorba de 23 de persoane acuzate de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Conform unui comunicat al DNA transmis miercuri , în intervalul 2013 — prezent, Mihaiela Cordoș, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a pretins și a primit direct sau prin intermediar de la aceste persoane între 1.000 și 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, senatorul Cordoș, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină locuri de muncă, precum profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult.

Citeste si:  Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, trimis în judecată de DNA pentru aranjarea unui concurs

„În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu formă de executare a acesteia”, arată DNA.

Procurorii au propus pentru cei 23 de acuzați pedepse cu suspendare și interzicerea unor drepturi. De asemenea, au propus, printre altele, și prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile.

Citeste si:  Traian Băsescu: Nu-mi plac spectacolele de la DNA; i-am spus punctul meu de vedere şi lui Morar

Dosarul de urmărire penală și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Cluj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close