Recomandări pentru prepararea iaurtului de casă

38

Iaurtul, însoțitor excelent pentru căpșunile aflate în plin sezon, este prezent în magazine într-o mulțime de varietăți. Elaborarea lui în mod artizanal, în casă, va însemna o economie pentru buzunar, semnalează site-ul hola.com, care oferă și câteva recomandări în acest sens.

Consumat pe cele cinci continente, acest produs a ajuns la o mie și una de varietăți. Pe piață putem găsi iaurturi naturale, cu 0% grăsime, cu fructe, cu cereale… Cine preferă însă iaurtul de casă, trebuie să țină cont de câteva recomandări.

Citeste si:  Touroperatorii din Orientul Mijlociu iau în calcul România ca destinaţie de turism; MICE, o oportunitate pentru România

Laptele trebuie să fie fiert și apoi lăsat să se răcească. Dacă laptele folosit nu dă rezultate, ar putea fi din cauza tratamentului special la care a fost supus și cel mai simplu ar fi să se aleagă altă marcă.

Dacă în loc de a cumpăra fermenți liofilizați se optează pentru un iaurt dintre cele care se vând, se recomandă să se aleagă unul vândut în ambalaj din sticlă și apoi să se utilizeze cel făcut în casă.

Dacă se face o cantitate mică și nu se folosește un iaurt întreg, iaurtul trebuie să fie mai întâi amestecat.

Citeste si:  Un orăşel din Spania, O Carballiro, îl cere pe Paul, caracatiţa-oracol

Fermentul trebuie să fie bine amestecat cu laptele (un iaurt este suficient pentru un litru de lapte). Se pune iaurtul într-un recipient, se adaugă două linguri de lapte rece sau călduț și se bate cu o furculiță. Se adaugă restul de lapte amestecând în mod continuu. După aceea, se pune în cutii.

Pentru a obține un iaurt mai dens, se adaugă lapte praf. Fermentația trebuie să aibă loc la 45 de grade. Este important ca această temperatură să fie menținută. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata