EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Producătorii de pâine profită de pe urma caniculei din Europa, care creşte conţinutul în proteine al grâului

0

Vremea caniculară resimțită în Europa ar putea îmbunătăți calitatea recoltei de grâu, o veste bună pentru producătorii de pâine, transmite Bloomberg.

Cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius în Franța, vremea caniculară ar putea duce la creșterea conținutului de proteine al grâului, ceea ce ar face acest producător mai atractiv pentru producătorii de pâine, a declarat Jack Watts, analist la Agriculture & Horticulture Development Board din Marea Britanie.

Pe de altă parte, Jack Watts avertizează că, în cazul în care canicula va îmbunătăți calitatea, s-ar putea reduce cantitatea de grâu recoltat în Europa.

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, producția de grâu moale va scădea în acest an cu 5,9%, până la 139,95 milioane de tone, în condițiile în care, anul trecut, producția a atins un nivel record. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.