Sebastian Ghiţă, suspectat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani

20

Deputatul Sebastian Ghiță, audiat marți la sediul DNA Ploiești, este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, într-un nou dosar în care este cercetat și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, au declarat surse judiciare.

La rândul său, fostul edil este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit surselor judiciare, cei doi sunt audiați în legătură cu o casă pe care Bădescu ar fi primit-o cu titlul de gratuit de la deputatul Sebastian Ghiță, în schimbul unor finanțări de la primăria Ploiești.

Citeste si:  Tomac: M.Sandu nu putea accepta reforma în justiție propusă de Dodon. Se pregătește de prezidențiale

Imobilul cu destinație de locuință, în valoare de peste un milion de lei, ar fi fost primit de edil ca mită, în schimbul acordării către Asociația Basket Club Asesoft Ploiești, susținută de deputatul Ghiță, a unei finanțări nerambursabile de la bugetul local, în cadrul unei selecții de proiecte.

Conform acelorași surse, Iulian Bădescu a achitat doar puțin peste 10% din valoarea casei, primită de la Ghiță prin intermediul societății Asesoft Internațional, pe care deputatul o controlează. Pentru acoperirea diferenței de plată, care reprezintă obiectul mitei, ar fi fost încheiată o promisiune fictivă de vânzare-cumpărare a imobilului.

Citeste si:  Povestea celor opt bisericuţe maramureşene din lemn, înregistrate în patrimoniul UNESCO

Iulian Bădescu, trimis în judecată pentru mai multe fapte penale comise atât în mandatul de primar, cât și în cel de senator, a fost adus din arest, marți, la sediul DNA Ploiești. În fața procurorilor anticorupție s-a prezentat ulterior și deputatul Sebastian Ghiță, care a afirmat la intrare, răspunzând unor întrebări, că nu știe despre ce este vorba și că nu a dat niciodată mită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata