Microsoft anunţă o nouă rundă de concedieri

This July 3, 2014 photo shows Microsoft Corp. signage outside the Microsoft Visitor Center in Redmond, Wash. Microsoft on Thursday, July 17, 2014 announced it will lay off up to 18,000 workers over the next year. (AP Photo Ted S. Warren)

Microsoft intenționează să elimine 7.800 de locuri de muncă, sau 14% din efectivele sale mondiale, ca parte a reorganizării diviziei de telefonie sub conducerea directorului general Satya Nadella, a anunțat miercuri grupul informatic american, citat de Bloomberg.

Ca urmare a acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de aproximativ 7,6 miliarde de dolari la divizia de telefoane mobile Nokia și costuri de restructurare de 750-850 milioane de dolari.

Microsoft, cel mai mare producător mondial de software, avea la 30 martie aproximativ 120.000 de angajați la nivel mondial.

Anul acesta, titlurile Microsoft au scăzut la bursă cu mai puțin de 4,6%. Miercuri, în predeschiderea ședinței de tranzacționare de la New York, acțiunile companiei înregistrau un declin de aproape 1%, la 44,04 dolari.

În prezent, Microsoft se află într-un proces masiv de reorganizare și de reducere a costurilor. În 2014, compania americană a anunțat eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale, aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei. Cea mai afectată va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajați, adică jumătate din forța sa de muncă.

Microsoft a preluat în 2013 operațiunile de producție de telefoane mobile și servicii ale Nokia Oyj, pentru 5,4 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: AP

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.