Phil Rudd, fostul baterist al trupei AC/DC, condamnat la 8 luni de arest la domiciliu

Phil Rudd, drummer for the rock band AC/DC, stands in the dock in the High Court at Tauranga, New Zealand, Wednesday, Nov. 26, 2014. The 60-year-old is charged with threatening to kill, which comes with a maximum prison sentence of seven years, as well as possessing methamphetamine and marijuana. (AP Photo/New Zealand Herald, Alan Gibson) NEW ZEALAND OUT, AUSTRALIA OUT

Un tribunal neozeelandez l-a condamnat joi pe Phil Rudd, fostul baterist al trupei de rock australiene AC/DC, la 8 luni de arest la domiciliu după ce l-a găsit vinovat la trei capete de acuzare, între care proferarea de amenințări cu moartea, au informat mass-media locale, citate de EFE.

La 27 septembrie 2014, Rudd l-a amenințat cu moartea pe unul dintre asistenții săi, la telefon. După denunțul acestuia, poliția s-a prezentat la domiciliul bateristului din Matua, în insula de nord a Noii Zeelande, unde a descoperit 0,71 grame de metanfetamina și 130 grame de cannabis.

În aprilie fostul baterist în vârstă de 61 de ani a recunoscut posesia de droguri și faptul că l-a amenințat cu moartea pe un angajat al său, înainte de a plăti o sumă substanțială pentru a fi eliberat pe cauțiune, relatează ziarul New Zealand Herald.

Judecătorul Thomas Ingram de la Tribunalul districtului din Tauranga a respins cererea de achitare a lui Rudd, care a primit sentința cu o față lipsită de expresie pe care se citea oboseala, potrivit sursei.

Bateristul, singurul membru al trupei născut în Australia, s-a mutat în Noua Zeelandă în 1983 după ce a abandonat trupa la care a revenit după zece ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: AP

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.