Privirea nou-născutului poate anunţa probleme de comportament

Faptul că un nou-născut poate privi un timp mai lung sau mai scurt un obiect sau o persoană ar putea anunța viitoare probleme de comportament în copilărie – cel puțin așa arată un nou studiu realizat de o echipă de cercetători italiano-britanică, publicat în Scientific Reports și menționat de fr.news.yahoo.com.

După ce au observat privirea unor bebeluși de până la patru zile, cercetătorii italieni și englezi le-au analizat comportamentul când au mai crescut. Au descoperit că nou-născuții care au privit obiecte un timp mai scurt erau mai înclinați să aibă probleme de comportament mai târziu, în copilărie, între trei și zece ani.

Citeste si:  Băncile din România au tăiat peste 4.000 de posturi în 2012

Oamenii de știință au început cercetarea în 2004, când profesorul Teresa Farroni a studiat atenția vizuală a 180 de nou-născuți într-o maternitate din Italia. Cercetătorii le-au arătat imagini bebelușilor, analizând capacitatea de concentrare a fiecăruia. Când copiii au avut trei-zece ani, au fost contactate din nou 80 de familii pentru continuarea studiului.

Părinții copiilor au completat chestionare având ca temă comportamentul celor mici, precizând îndeosebi capacitatea lor de a-și controla emoțiile sau de a avea o fire dificilă.

Dr Angelica Ronald, principalul autor al studiului, a afirmat că, într-o anumită măsură, cercetarea a eliminat influența mediului asupra comportamentului copiilor. Ea a adăugat că, pentru prima oară, ‘s-a arătat că există o legătură importantă între felul în care nou-născuții privesc imaginile și comportamentul și temperamentul lor din copilărie’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close