Sibiu: Airfield, singurul festival amenajat într-un hangar, cu muzică şi sporturi extreme

14

Amatorii de distracție, dans, muzică, dar și zbor sunt așteptați între 30 iulie și 2 august pe aerodromul Măgura, situat la cinci kilometri distanță de municipiul Sibiu, la Airfield Festival, unde organizatorii promit 98 de proiecte muzicale din România, Belgia, Statele Unite, Jamaica, Germania, Anglia, Rusia, Franța, Islanda, Grecia, Suedia, Elveția, Olanda, potrivit unui comunicat remis joi.

„Ți se propun 148 de ore de muzică în 4 zile de festival, adică o medie de 37 de ore de muzică pe zi. Aerodromul Măgura nu este un tărâm fermecat unde zilele au mai multe ore, dar este un spațiu generos de 40 de hectare unde vor fi amplasate 4 scene pentru toate gusturile: Main Stage, Hip-Hop Stage, Techno Stage și Airfield Stage. Un hangar de aviație devine scenă pentru cele mai tari live set-uri ale momentului. Dixon, Âme, Recondite, Mano le Tough, Dj Koze sau Nick Curly vor mixa pe singura scenă techno din România amenajată în interiorul unui hangar”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Citeste si:  Tulcea: Lucrările de realizare a Bursei de peşte vor începe luna viitoare

La Airfield vor cânta pentru prima dată live în România, cei de la The Skatalites, promotorii genului ska, Mobb Deep, KRS-One și R.A. La festivalul de la aerodromul Măgura o să mai fie prezenți The Rugged Man, repere ale culturii și ale muzicii hip-hop din toată lumea, Little Dragon, care au primit o nominalizare în 2015 la Premiile Grammy pentru cel mai bun album dance/ electronic, The Four Owls, The Doppelgangaz, Decks’n Drums sau Professor P & Dj Akilles.

Airfield Festival propune publicului, mai multe genuri muzicale; hip-hop, techno, electro, jazz, funk, ska, rock alternativ, balcanic, un mix eclectic numai bun de pliat după starea și gustul fiecăruia.

Citeste si:  Vincenzo Cesarano, lider al Camorrei arestat în România, va fi predat autorităţilor italiene

Organizatorii promit o sonorizare impecabilă, scenele fiind echipate cu sisteme de sonorizare de ultimă generație: D&B Audiotechnik si Function One.

Pe Airfield nu va răsuna doar muzică, ci vor răsuna și motoarele avioanelor. La Airfield Festival spectatorii pot testa zborul cu avionul și elicopterul, saltul cu parașuta în tandem sau ridicarea cu balonul cu aer cald ancorat la sol, în funcție de vârstă, buget și curaj. Pentru zborul cu avionul (150 lei de persoană) și elicopterul (300 lei de persoană), vârsta minimă este de 14 ani, iar pentru saltul cu parașuta (890 ron, prețul include și filmarea saltului), vârsta minimă e 18 ani. Plutirea cu balonul cu aer cald (70 ron) este accesibilă tuturor.

Citeste si:  Locuinţele din programul "Prima Casă" vor putea fi construite şi de doi asociaţi

La Airfield amatorii de sporturi extreme își vor face de cap la skatepark-ul și dirt park-ul, special amenajate pe aerodrom. Tot cu un picior în aer și unul la sol vor fi și show-urile de parkour și freerunning. La acest festival, spectatorii se mai pot bucura de tir cu arcul, fotbal, volei pe nisip, badminton, workshop-uri și ateliere, garajul rock, photobooth sau o bătaie strașnică cu pistoalele cu apă.

În cele patru zile cu cortul în mijlocul naturii, organizatorii vor pune la dispoziție 5.000 de locuri de campare și tot atâtea locuri de parcare, toalete, dușuri, zone WI-FI, zone de lounge, food court, baruri.

Abonamentele costă 219 lei, iar biletul pentru o zi 70 de lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata