Tot mai puţini britanici ţin la tradiţia ceaiului negru

9

Britanicii sunt, se pare, tot mai puțin atașați de tradiția ceștii de ceai negru. La abandonarea acestei plăceri ar fi contribuit creșterea temperaturii ambientale și dorința de a avea o siluetă frumoasă, relatează AFP.

Vânzările de ceai în Marea Britanie au scăzut cu 22% între 2010 și 2015, de la 97 de milioane de kilograme la 76 de milioane, arată institutul de studiere a pieței Mintel, care se așteaptă la continuarea acestei scăderi, la 68,7 milioane de kilograme în 2020. ‘S-ar putea ca britanicii să își piardă cheful de +Great British Tea Time+’, afirmă institutul.

Citeste si:  Şomerii îmbătrânesc mai repede

‘Este greu ca ceaiul negru clasic să capteze interesul consumatorilor, din cauza concurenței în creștere a altor băuturi’, spune Emma Clifford, autoarea raportului, referindu-se în principal la infuzii.

Vânzările de infuzii, în vogă mai ales în rândurile consumatorilor de 25-34 de ani, au crescut de altfel cu 31% în ultimii cinci ani.

Mintel apreciază că scăderea vânzărilor de ceai se datorează și climei blânde — 2014 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată pe glob—, britanicii preferând astfel băuturile răcoritoare.

Citeste si:  Ucraina: Washingtonul interzice orice schimburi comerciale cu Crimeea

Se consideră că ‘ceaiul se potrivește bine cu biscuiții și prăjiturile’, dar, cum consumul acestora este în scădere, ‘impactul asupra pieții ceiaului ar putea fi negativ’, este de părere Emma Clifford.

Totuși, ceașca de ceai rămâne ‘profund ancorată în obiceiurile multor consumatori britanici’, 54% dintre ei consumând cel puțin una pe zi, potrivit Mintel. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata