Nicolae, nepotul regelui Mihai: Poziţia de principe impune un mod de a-mi conduce viaţa dificil de acceptat

Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul regelui Mihai, afirmă că va căuta să-și servească idealurile și principiile în alt mod, menționând că poziția de principe al României impune un mod de a-și conduce viața dificil de acceptat.

„Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României și locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul țării și Casei noastre, precum și la rolul pe care eu îl pot avea în propășirea lor. Poziția de Principe al României și prezența în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viața pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestății Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile și principiile în alt mod”, declară fostul principe, potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Citeste si:  Principesa Margareta: Regele Mihai se simte mai bine, este acasă

Nicolae le mulțumește tuturor celor i-au acordat încrederea, sprijinul și speranța lor.

Le mulțumesc tuturor celor care, în anii cât m-am aflat în mijlocul românilor, mi-au acordat încrederea, sprijinul și speranța lor și care și-au oferit ajutorul la inițiativele dedicate propășirii României. În noile mele circumstanțe, voi căuta să mă dedic în continuare activităților ecologice, de tineret și caritabile, despre care am învățat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România. Doresc, de asemenea, să le mulțumesc autorităților publice centrale și locale pentru deschiderea cu care și-au acordat sprijinul proiectelor comune, și mai ales familiei mele, pentru dragostea și înțelegerea cu care m-au înconjurat aici. Nădăjduiesc că Dumnezeu să protejeze și în viitor națiunea și Coroana Română”, mai spune nepotul regelui Mihai, care semnează Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills.

Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai l transmis luni , „în ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ‘Principe al României’ și calificativul de ‘Alteță Regală'”. De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi, precizează sursa citată.

Citeste si:  Regele Mihai, sărbătorit la Palatul Elisabeta

Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite.

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: tvr.ro

Citiţi şi:

Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner