Polonia a pierdut în favoarea Slovaciei găzduirea noii fabrici Jaguar, o investiţie estimată la 1,85 miliarde dolari

Jaguar workers vote on pay freeze...File photo dated 26/03/08 of a general view of the Landrover and Jaguar Halewood plant in Merseyside. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Thursday March 6, 2009. Workers at car giant Jaguar Land Rover have voted to accept a shorter working week and a one-year pay freeze to avoid compulsory job cuts, it was announced today. Members of Unite and the GMB unions accepted the deal - 70% to 30% - after being urged to vote in favour by union officials.See PA story INDUSTRY Jaguar. Photo credit should read: Peter Byrne/PA Wire

Slovacia a fost aleasă de producătorul britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover ca loc pentru construcția noii sale fabrici, investiția fiind estimată la aproximativ 1,85 miliarde de dolari, transmit TASR și Bloomberg.

Producătorul a anunțat că va efectua un studiu de fezabilitate, împreună cu Executivul slovac, privind noua uzină.

Compania britanică extinde capacitatea de producție a modelelor de succes Jaguar XE și Land Rover Discovery Sport. Fabrica din Nitra (vestul Slovaciei) ar urma să producă 300.000 de vehicule pe an, începând din 2018.

Slovacia a câștigat în fața Poloniei, care era, de asemenea, una dintre principalele candidate pentru amplasarea fabricii. Alte state luate în calcul de Jaguar pentru noua unitate au fost SUA și Mexic.

‘Expansiunea globală a afacerii noastre este esențială pentru susținerea unei creșteri solide pe termen lung. Datorită dezvoltării industriei auto, Slovacia reprezintă o potențială oportunitate atractivă pentru noi’, a afirmat directorul general al Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

Compania a vândut anul trecut peste 460.000 de vehicule, în creștere cu 9% comparativ cu 2013.

Jaguar Land Rover, companie deținută din 2008 de grupul indian Tata Group, a inaugurat în octombrie 2014 prima sa uzină de peste hotare, în China, iar în prezent construiește o altă uzină în Brazilia (care ar urma să fie inaugurată în 2016), în dorința de a aduce producția mai aproape de piețele sale principale.

Luna trecută, producătorul de automobile de lux a semnat un contract pentru realizarea unor vehicule la uzina Magna Steyr de la Graz (Austria), întrucât cele trei fabrici din Marea Britanie lucrează la capacitate maximă.

Pe lista companiilor auto care au uzine de asamblare în Polonia se numără Fiat Chrysler Automobiles NV și Opel, divizie a General Motors. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Peter Byrne/PA Wire

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.