Tribunalul Bucureşti îşi bate joc de creditorii PRIMA TV. Şi OMV PETROM a depus cerere de insolvenţă

SUPERVIZOR.ro: PRIMA BROADCASTING GROUP SRL Bucureşti (CUI 4747298), societatea care deţine licenţa pentru postul PRIMA TV (mai nou şi licenţa audio pentru RADIO M PLUS), s-a cerut în insolvenţă la data de 6 august 2015 (Dosarul 29419/3/2015), în încercarea de a bloca executările silite solicitate de creditori.

– Instanţa care judecă această cauză, Tribunalul Bucureşti, ignoră prevederile Legii 85/2014 – care, la art.65(10) spune: „cererea debitorului se va judeca de urgenţă, în termen de 10 zile, în camera de consiliu, fără citarea părţilor” – şi programează primul termen de judecată tocmai pe 3 septembrie 2015.

– Tot pe 6 august 2015, PRIMA BROADCASTING GROUP SRL depune la acelaşi Tribunal Bucureşti „cerere de suspendare provizorie a executărilor silite” (Dosarul 29496/3/2015). Şi, culmea!, instanţa se pronunţă pe 13 august: „dispune suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor debitoarei SC PRIMA BROADCASTING GROUP SRL până la pronunţarea hotărârii cu privire la cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de către debitoare”. Altfel spus, în loc să judece cererea de insolvenţă care ar fi lămurit situaţia şi, astfel, s-ar fi respectat şi legea, Tribunalul Bucureşti tratează cu prioritate o „cerere auxiliară”.

– Mai mult, această admitere a cererii de suspendare a executărilor silite este cel puţin forţată, dacă nu cumva chiar abuzivă. Codul Insolvenţei (Legea 85/20014) precizează la art.75(1): „de la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului”. Este adevărat, la art.65(11) se menţionează: „după depunerea cererii de deschidere a procedurii, în cazuri urgente, care ar pune în pericol activele debitorului, judecătorul-sindic poate dispune de urgenţă, în camera de consiliu şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor debitorului până la pronunţarea hotărârii cu privire la respectiva cerere”. Chiar dacă acesta este articolul invocat de instanţă şi, într-adevăr, avem de-a face cu un „caz urgent”, de ce nu s-a judecat cererea de deschidere a insolvenţei în regim de urgenţă? Aşa cum prevede legea!

– Şi pentru ca circul să fie complet, tot pe 13 august 2015, tot Tribunalul Bucureşti se pronunţă şi în Dosarul 20799/3/2015, deschis de creditorul GRIG CHIROIU MEDIA COMPANY SRL, şi decide: „admite cererea precizată. Obligă debitoarea (PRIMA BROADCASTING GROUP SRL – n.r.) să plătească în termen de 30 zile de la comunicarea ordonanţei de plată, suma de 266.066,62 lei, reprezentând debit restant aferent facturii nr. 201504/24.04.2015″.

 
Articolul integral pe www.SUPERVIZOR.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.