„Dismaland” – parc tematic inaugurat de controversatul artist Banksy în Marea Britanie

Sute de persoane au stat la coadă la sfârșitul săptămânii trecute pentru a intra în noul parc tematic ‘Dismaland’, pe care controversatul artist britanic urban Banksy l-a amenajat în Weston-super-Mare, localitate balneară din sud-estul Marii Britanii, relatează EFE.

Circa o mie de localnici au primit bilete gratuite în 21 august pentru a intra în complex, dintre care câteva sute veniseră vineri cu două ore înainte de deschidere, la orele 8.00 GMT, potrivit presei locale.

Restul publicului a putut cumpăra bilete cu 3 lire (4,23 euro) pe site-ul ‘Dismaland’, care a fost inutilizabil o mare parte a zilei din cauza numărului mare al celor care au dorit să viziteze acest parc tematic ce va rămâne deschis șase săptămâni, până în 25 septembrie.

Citeste si:  Primul parc de distracţii Nintendo se va deschide în 2020

Un purtător de cuvânt al artistului britanic, a cărui identitate rămâne înconjurată de mister, a declarat că site-ul a primit peste 6 milioane de accesări în ziua inaugurării.

În urmă cu șase ani, Banksy — care a devenit cunoscut în anii 80 ca artist de graffiti — a atras 300.000 de vizitatori la expoziția ‘Banksy versus Bristol Museum’, când a transformat pinacoteca într-un muzeu de ‘Istorie antinaturală’.

Bansky a amenajat de această dată „un parc tematic nerecomandabil copiilor”, în cadrul căruia a reunit alți 58 de artiști contemporani, printre care britanicul Damien Hirst și americanca Jenny Holzer. Vizitatorii care îi trec pragul pot admira un castel pe jumătate dărâmat, furgonete de poliție, bărci pline cu imigranți și bâlciuri în care nu se câștigă niciun premiu.

Citeste si:  Jean-Claude Juncker realizează retrospectiva mandatului său și face aprecieri legate de viitorul UE

‘Dismaland’ are programate și o serie de spectacole muzicale, la care vor participa în următoarele săptămâni trupele Massive Attack, Pussy Riot sau Kate Tempest. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: standard.co.uk

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata