ANM: 21 judeţe şi Capitala, sub Cod Galben de caniculă până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până vineri atenționarea Cod Galben de caniculă valabilă pentru 21 de județe și municipiul București.

Potrivit meteorologilor, joi, 3 septembrie și vineri 4 septembrie, vremea se va menține caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul și centrul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului doar izolat vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și se va atinge pragul de disconfort termic.

Citeste si:  Prognoza meteo pentru 7-20 octombrie

Județele care rămân sub Cod Galben de caniculă sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași și municipiul București.

Miercuri, 11 județe se află sub Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic în timp ce pentru restul țării se menține Codul Galben. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata