Francul elveţian la cea mai scăzută valoare din ultimele opt luni în raport cu euro

Francul elvețian s-a depreciat vineri, 11 septembrie, în raport cu moneda euro, atingând cel mai scăzut curs de după data de 15 ianuarie 2015, când Banca Națională a Elveției a ‘șocat’ piețele financiare mondiale prin eliminarea pragului maxim al cursului de schimb franc-euro, transmite Reuters.

Pe platforma de tranzacționare EBS, moneda euro a urcat până la un curs de 1,10195 franci, în creștere cu 0,35% într-o singură zi. De asemenea, dolarul american s-a apreciat și el cu 0,4% până la un cotație de 0,9768 franci.

Această depreciere a francului vine cu câteva zile înaintea unei ședințe de politică monetară de la Banca Națională a Elveției și constituie o veste bună pentru această instituție care în acest an a cheltuit zeci de miliarde în încercarea de a împiedica aprecierea francului.

Și în România, leul s-a apreciat vineri în raport cu principalele valute, Banca Națională a României (BNR) anunțând un curs de 4,4159 lei/euro, în scădere cu 0,63 bani (0,14%) față de cel din ședința precedentă de 4,4222 lei pentru un euro. În raport cu francul elvețian, leul s-a apreciat până la un curs de 4,0114 lei/franc, mai mic cu 3,43 bani (0,85%), față de cel din ședința precedentă, de 4,0457 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.