Sorin Cîmpeanu: Toţi elevii vor avea manuale

Toți elevii vor avea manuale, cei de clasa a III-a au la dispoziție manuale clasice și le vor primi și pe cele digitale, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, cu prilejul deschiderii noului an școlar.

„Toți elevii vor avea manuale, toți elevii au manuale. Dacă ne referim în mod special la clasa a III-a, avem manualele digitale care nu au fost contestate la licitație, urmează etapa următoare pentru cele digitale. Toți elevii de clasa a III-a vor avea la dispoziție manualele retipărite, clasice, până în momentul în care vor intra toate manualele digitale”, a explicat demnitarul.

Citeste si:  76,10% dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au luat medii mai mari sau egale cu 5

Referindu-se la revizuirea programei școlare, Cîmpeanu a spus că este un proces care trebuie aplicat coerent, întrucât modificările care se fac în sistemul educațional trebuie să fie realizate „din mers” și să vină „în întâmpinarea așteptărilor societății”.

„Sunt probleme după cum bine știm și la nivelul manualelor și revizuirii programei școlare. Este un proces ce trebuie aplicat cu multă coerență și multă consecvență pentru că sistemul educațional nu este unul ce poate fi oprit și schimbările trebuie să fie realizate din mers și să vină în întâmpinarea așteptărilor societății”, a spus ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata