Magistraţii Tribunalului Olt au admis cererea DNA de redeschidere a urmării penale faţă de Vâlcov şi alte opt persoane

Magistrații Tribunalului Olt au admis solicitarea DNA de redeschidere a urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu și și vicepreședintele CJ, Marius Oprescu, precum și alte cinci persoane, oameni de afaceri, acuzați de fapte de corupție.

Soluția pronunțată de Tribunalul Olt este definitivă.

Instanța a admis cerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția Națională Anticorupție de confirmare a redeschiderii urmăririi penale față de Darius Vâlcov și alte opt persoane. Pe lângă Darius Vâlcov, în această cauză mai au calitatea de învinuiți: fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina; președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu; vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu; soția deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurențiu Șerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, ultimii patru fiind patroni sau acționari principali ai unor firme care au derulat contracte cu Primăria Slatina.

Citeste si:  Corpul de control al premierului a sesizat DNA în legătură cu posibile abateri ale unor direcţii silvice

DNA a solicitat în luna iulie redeschiderea urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov și celelalte opt persoane acuzate de fapte de corupție.

Avocatul Ion Vedere, apărător al Andrei Bărbulescu, a explicat săptămâna trecută faptul că procurorii cer redeschiderea urmării penale într-o cauză soluționată anterior cu neînceperea urmăririi penale, ce a avut în vedere o sesizare făcută de fostul deputat Nicolae Stan. Acesta a depus, în 2012, o sesizare împotriva mai multor politicieni și oameni de afaceri din județul Olt, în care erau 16 puncte de acuzare, printre care și unele referitoare la contracte de concesiune încheiate de Primăria Slatina cu diferite firme.

Citeste si:  Peste 700 de persoane din sudul ţării vor fi calificate prin proiectul "Restart pe piaţa muncii"

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Colonești, a reclamat la DNA fapte de corupție în legătură cu contracte de concesiune a unor servicii, achiziții, contracte de execuție lucrări, sponsorizări încheiate de primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurențiu Șerban și Ovidiu Ramba etc.

DNA Craiova a emis ordonanță de netrimitere în judecată la sesizările și reclamațiile lui Nicolae Stan. Acesta a atacat ordonanța procurorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care în 2014 a respins plângerea formulată de Nicolae Stan și l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner