2,1 milioane de maşini Audi au fost echipate cu motoare modificate

Audi, divizia de mașini de lux a grupului Volkswagen (VW), a anunțat luni că 2,1 milioane de mașini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale, transmite Reuters.

Aproximativ 1,42 milioane de vehicule Audi, dotate cu motoare care îndeplinesc standardele de emisie EU5, sunt afectate în Europa Occidentală, 577.000 în Germania și aproape 13.000 în SUA, a confirmat luni un purtător de cuvânt al Audi.

Citeste si:  Marea Britanie este în mod oficial în recesiune pentru prima dată în 11 ani

Printre modelele afectate se află: A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 și Q5, a anunțat oficialul companiei germane.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanții VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Citeste si:  Volkswagen planifică o mașină electrică mică pentru piața de masă

Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Sevar spune

    Escrocherie planetară de care avea cunoștință și ministrul german al transporturilor, după cum relatează presa. Bravos națiune, etalon de corectitudine! VW, Audi, Bosch (furnizorul softului) o gașcă pe cinste. Și câte or mai fi… Și când mă gândesc că înainte de alegerile prezidențiale citeam o postare pe net care zicea că oricând este mai bun un neamț prost decât un român deștept. No iacă se vede că soclul este din lut moale și statuia stă să cadă!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata