BCE: Nivelul capitalului principalelor bănci din zona euro depăşeşte cerinţele autorităţilor

Aproape toate băncile aflate sub supervizarea directă a Băncii Centrale Europene au mai mult capital decât s-a solicitat conform actualelor verificări, a declarat marți Luc Coene, care reprezintă Mecanismul European de Supervizare Bancară (SSM) în boardul BCE, transmite Reuters.

Începând din luna noiembrie a anului trecut, BCE a preluat în mod oficial atribuțiile de supervizor bancar unic în zona euro, via Mecanismul European de Supervizare Bancară (SSM), care este responsabil în mod direct de supravegherea unui număr de circa 123 de mari grupuri bancare europene.

În prezent, SSM verifică și evaluează necesarul de capital al băncilor.

‘Aproape toate băncile au un excedent de capital’, pe baza evaluărilor preliminare, a anunțat marți Luc Coene, într-o prezentare la Dublin.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că 80% din instituțiile supervizate de BCE trebuie să aibă o rata fondurilor proprii de nivel 1 (CET1) între 9 și 12%. Autoritățile de reglementare din Europa și SUA solicită băncilor ca indicele de adecvare a capitalului Tier 1 să fie de 11-12%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.