Ministrul Energiei: Intrarea RADET-ului în faliment şi crearea unui nou serviciu, cea mai bună variantă

Intrarea RADET-ului în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă pentru cetățean, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la o conferință de specialitate.

„Sunt două variante. Vom vedea care e mai avantajoasă și pentru stat și pentru municipalitate. Părerea mea este că intrarea RADET-ului în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă, o dată — pentru că Primăria nu are posibilitate, nici RADET-ul, să recupereze toate acele penalități, evident nu pot asigura în acest moment un ritm al plăților. Trebuie crescut nivelul subvențiilor, iar din acest faliment ELCEN-ul ar obține din TVA-ul plătit la facturile neîncasate, 150 de milioane de euro s-ar returna, bani cu care ar putea să facă multe, inclusiv investiții în infrastructură”, a spus Andrei Gerea.

În opinia ministrului, aceasta ar fi cea mai bună variantă și pentru că la nivelul consumatorului nu s-ar resimți, fiind doar o măsură administrativă, după ce ar exista un serviciu care să preia administrarea de la RADET.

Citeste si:  BULETINUL INSOLVENŢEI - 21 aprilie 2010 (3116)

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Asociația Regională a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA) organizează, în perioada 5 — 7 octombrie, la București, cea de a XIV-a ediție a Conferinței cu tema „Investiții și reglementare în domeniul energiei”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner