Videoclip tulburător realizat de Luc Besson privind siguranţa rutieră

La cererea Federației Internaționale a Automobilului (FIA), cineastul francez Luc Besson a realizat un videoclip alarmant privind copiii uciși în trafic în timp ce merg la școală. În fiecare zi în întreaga lume mor 500 de copii în accidente rutiere, relatează ziarul Le Figaro.

„Salvați viața copiiilor” — alerta lansată de FIA la 7 octombrie — are în vedere o realitate dramatică: 1,8 milliarde de copii merg zilnic la școală iar dintre aceștia peste 500 sunt uciși în accidente de trafic. Departe de subiectele sale favorite, Luc Besson a realizat un clip tulburător pentru a răspunde apelului lansat de președintele FIA, Jean Todt.

Citeste si:  Fost şef CNADNR: Şoferii riscă accidente în orice moment pe autostrăzile din România, care au probleme

Cineastul francez a realizat filmul „Save Kids Lives” la Paris și în Africa de Sud. Trei minute în cursul cărora Luc Besson a filmat pe rând două grupuri de copii, parizieni și africani, cu ghiozdanul în spate mergând în drum spre școală. Un mod de a arăta că problema este aceeași, dacă se străbate Parisul sau străzile sud-africane pentru a merge la cursuri.

„Era timpul să acționăm”, a declarat Jean Todt cu ocazia lansării campaniei de sensibilizare. „Era timpul să facem ceva șocant, dar care corespunde realității. M-am gândit la prietenul meu Luc Besson care știe să creeze imagini care să-i emoționeze pe oameni și să-i inspire”, a subliniat el.

Citeste si:  Dieta mediteraneană poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer mamar

Clipul se încheie cu imagini reale luate de camerele de supraveghere. Aceste filmări, care dau frisoane, arată copii zdrobiți de mașini circulând în mare viteză.

„Prin acest film, vrem ca oamenii să considere gravitatea situației și să evolueze”, a adăugat Jean Todt. El a reamintit, de asemenea, că accidentele rutiere reprezintă prima cauza a mortalității în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata