Volkswagen: Reparaţii majore pentru 3,6 milioane de vehicule cu motoare diesel de 1,6 litri

Aproximativ 3,6 milioane de vehicule Volkswagen vor trebui să fie rechemate la service în Europa, pentru înlocuirea componentelor motoarelor diesel de 1,6 litri, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania, Martin Susteck, transmit DPA și Reuters.

Volkswagen crede că este suficientă repararea softului la vehiculele cu motoare de 1,2 și doi litri, dar pentru motoarele de 1,6 litri va fi necesară o adaptare tehnică majoră, a explicat Martin Susteck.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Citeste si:  ECO-NATUR SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Vineri, acțiunile VW au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 2,71%, la 106,30 euro. În condițiile în care capitalizarea bursieră s-a redus cu aproape 35% de la începutul scandalului, în 18 septembrie, analiștii susțin că statul ar putea interveni dacă acțiunile vor scădea și mai mult la bursă.

Volkswagen va începe în ianuarie rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, operațiunea urmând să fie finalizată până la sfârșitul lui 2016, a afirmat miercuri noul director general al VW, Matthias Mueller.

Pe lângă repararea celor 11 milioane de vehicule implicate în scandalul vehiculelor echipate cu motoare diesel trucate, Volkswagen se confruntă cu perspectiva unor amenzi care ar putea să se ridice la 7,4 miliarde de dolari numai în SUA, potrivit analiștilor de la firma Sanford C. Bernstein Ltd, precum și cu pierderea încrederii investitorilor și consumatorilor.

Citeste si:  Alexandrion Group, donează 100.000 de măști medicale de protecție spitalelor din România, angajaților și familiilor colaboratorilor săi

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata