Cod Galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului în 19 judeţe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, o nouă atenționare Cod Galben de ploi, ninsori și intensificări ale vântului valabilă în 19 județe, până la ora 18,00.

Potrivit meteorologilor, va ploua pe arii extinse în estul și sud-estul țării, unde local cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 de litri/mp, iar în sudul și centrul Moldovei și în Dobrogea izolat 40 l/mp. În nordul Carpaților Orientali vor fi mai ales ninsori și condiții de polei. În nordul Moldovei și în estul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte.

Citeste si:  ANM: Vreme în limite climatologice normale, în următoarele trei luni; excedent de precipitaţii în decembrie şi ianuarie

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h în estul Munteniei și în Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h.

Județele aflate luni sub Cod Galben sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Hunedoara, Neamț, Iași, Covasna, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata