Centrul oraşului Oslo va fi interzis maşinilor din 2019

19

Centrul orașului Oslo va fi interzis mașinilor din 2019, urmând să scadă astfel cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră în 2020 față de 1990, a anunțat noua coaliție care se pregătește să vină în fruntea capitalei norvegiene, transmite luni AFP.

Câștigători ai alegerilor municipale din 14 septembrie după aproape două decenii de domnie a dreptei, Partidul laburist și aliații săi, Stânga socialistă și ecologiștii, au prezentat o platformă comună axată pe mediu și lupta împotriva încălzirii climatice. Programul precede interzicerea în 2019 a mașinilor particulare în interiorul inelului urban, zonă în care locuiesc nu mai mult de o mie de oameni, dar unde lucrează circa 90.000 de persoane, potrivit cotidianului Vedens Gang.

Citeste si:  Edouard Balladur: Fără euro, 'Europa ar ieşi din istorie'

Decizia îngrijorează comercianții care arată că 11 din cele 57 de centre comerciale din Oslo se află în centrul orașului.

Fixându-și ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în oraș cu 50% în 2020 față de 1990, noua echipă prevede și abandonarea energiilor fosile, dezvoltarea pistelor de biciclete, subvenționarea achiziționării de biciclete electrice și reducerea traficului de mașini (în ansamblul orașului) cu 20% până în 2019 și cu 30% până în 2030. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata