Ponta despre rectificare: Acord Guvern-Coaliţie pentru agricultură, sănătate, autorităţi locale

Premierul Victor Ponta anunță că reprezentanții Guvernului și cei ai Coaliției au ajuns la „un acord și sprijin politic” pentru agricultură, sănătate și autorități locale la o întâlnire pe tema rectificării bugetare.

„Meeting Guvern-Coaliție politică referitoare la rectificarea bugetară! Acord și sprijin politic pentru sănătate, agricultură, autorități locale!„, a scris premierul, miercuri, pe Twitter.

Rectificarea bugetară care se va discuta vineri într-o ședință specială de Guvern se înscrie în țintele asumate și în cele convenite cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv în ceea ce privește deficitul, al cărui nivel ar urma să se situeze la 1,86 la finele anului, a declarat, marți, premierul Victor Ponta.

Citeste si:  Pieţele bursiere din Europa Centrală şi de Est, afectate din cauza incertitudinilor politice

Anterior, el menționa că va fi vorba de o rectificare pozitivă având în vedere că România este pe excedent bugetar.

„Ideile principale se referă la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (…) De asemenea, trebuie să rezolvăm într-un mod mai înțelept problema cu care se confruntă încă câteva mari orașe ale României referitoare la încălzire — și aici e vorba și de București, de Constanța, de Galați, unde, pe de o parte, nu putem să-i lăsăm pe oameni să înghețe în case, pe de altă parte, însă, administrațiile locale trebuie să-și facă treaba așa cum și-au făcut-o în multe alte orașe unde nu sunt probleme la începutul iernii. De asemenea, partea de finanțare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri și o problemă pentru care nu eram pregătiți, dar pentru care trebuie să fim pregătiți și anume despăgubirile în agricultură în urma secetei din acest an”, a explicat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner