Miron Cozma, pus sub acuzare în dosarul „Mineriada”

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a fost pus sub acuzare joi în dosarul „Minerada” de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Deocamdată infracțiunea (de care sunt acuzat — n.r.) e cea comună, pe (art.) 439 ca și toți ceilalți, dar pe situația de la litera ‘g’ am înțeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (…) Nu e vorba de crime împotriva umanității”, a declarat Miron Cozma, la ieșirea din sediul Parchetului.

El a afirmat că minerii au venit în București conduși de autorități.

Citeste si:  Mandatul de arestare al lui Antonie Solomon, prelungit cu 60 de zile

„Dacă au venit, au venit conduși de autoritățile conduse de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și coloneii din servicii, care, chiar în iunie ’90, au fost acolo și bineînțeles ministrul adjunct Burlec de la mina Aninoasa, Nicolae Cămărășescu, securistul”, a spus Cozma.

În opinia sa, procurorii au procedat corect, dar va depune probe din dosarul pe care îl are la CEDO, în calitate de parte vătămată.

„E absolut normal și consider că s-a procedat corect de către Parchet în ideea că în calitatea de lider al minerilor din Valea Jiului să am calitate ca toată lumea, în faza incipientă, de suspect. (…) Eu marți voi da o declarație, alături de avocatul meu”, a afirmat el.

Citeste si:  Incepând cu data de 15.06.2020, oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoşani va relua activitatea de relaţii cu publicul,Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoşani va relua activitatea

Cozma s-a declarat nevinovat și a spus că a fost adus forțat cu ultimul tren de mineri care a ajuns la București.

„Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea, (…) a fost adus în ultimul tren. (…) Parchetul, procedural, nu face altceva decât să respecte legea. De-a lungul vremii nu există nicio reclamație împotriva mea. Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. A spus (…) că i-am salvat viața lui și unei domnișoare”, a declarat Cozma.

El a susținut că inculpați în acest dosar sunt ”Armata, Internele și Serviciile”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata