Cinci minuni naturale care nu trebuie ratate

Cinci minuni naturale, situri care par ireale prin frumusețea lor, fiind excepționale și ciudate, nu trebuie ratate, recomandă site-ul 7sur7.be.

Primul este o pădure acoperită de ape, numită El Bosque Sumergido, și cuprinzând peste 60 de chiparoși. Se păstrează perfect sub apele lacului Traful din Patagonia. Pădurea s-a scufundat ca urmare a unui cutremur produs în regiunea Osorno din Chile, când Cerro Bayo (un munte din zonă) s-a dislocat și alunecarea terenului a împins o parte din pădure sub apele lacului.

Al doilea este constituit din așa zisele Chocolate Hills (Dealurile de ciocolată), aflate pe insula Bohol din Filipine. Ele cuprind 1.268 de dealuri în formă de con rotunjit, de aceeași mărime, răspândite pe mai mult de 50 de kilometri pătrați, care devin maro în timpul sezonului uscat.

Citeste si:  Piatra Corbului, monument istoric şi al naturii din Roşia Montană

Această culoare le-a adus numele de Chocolate Hills. Această formațiune geologică extrem de rară a fost propusă de statul Filipine pentru înscrierea în Patrimoniul mondial.

Al treilea obiectiv recomandat de 7sur7.be este Kliluk, lacul pătat din Canada. El conține cele mai mari cantități de sodiu, magneziu și sulfați de calciu din lume, dar și multe minerale, cum ar fi argint, titan și alți sulfați. Localnicii consideră că lacul este sacru și unii din ei au intenționat în trecut să construiască un centru de relaxare, acțiune nerealizată până în prezent.

Citeste si:  Huda lui Papară, una dintre cele mai impresionante peşteri din România

The Wave (Valul) este a patra minune naturală asupra căreia s-a oprit 7sur7.be. Este o formațiune stâncoasă de gresie aflată la granița dintre statele Arizona și Utah. Situate în apropierea de orașul Page, stâncile multicolore variază între roșu, roz și alb. Diferitele straturi de gresie au fost modelate de vânt, ajungând să aibă aspectul de val.

Vulcanul Kawah Ijen este ultimul obiectiv recomandat. El se află în insula Java din Indonezia, fiind cunoscut pentru lacul său extrem de acid (cu un pH în jur de 0,2), dar are și o particularitate ciudată: aruncă „lavă albastră”. „Versanții săi sunt luminați de scurgeri de lavă pe care se văd minunate flăcări albastre.

Citeste si:  Sfintele minuni din frumoasa insulă Thassos - Cinstitul Piron al Domnului nostru Iisus Hristos

Culoarea nu provine de la lava însăși, ci de la vaporii de sulf care ies din craterul vulcanului Kawah Ijen cu o temperatură de 200 de grade Celsius.

Când se aprind seara, gazele produc flăcări de un albastru electric ce pot avea 5 metri înălțime. Versanții vulcanului capătă atunci un aspect spectral absolut ireal”, scrie site-ul Genside, preluat de 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata