Predoiu: Ancheta din dosarul „Mineriada”, un moment istoric care poate să nască o lume nouă

Ancheta în dosarul „Mineriada” este o victorie a victimelor acelor evenimente sau rudelor acestora, dar și un moment istoric care poate să nască o lume nouă și un semnal că societatea românească poate să-și asume teme „grele”, a declarat, joi, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

Într-o declarație de presă remisă, Predoiu afirmă că această anchetă este, cel puțin în etapa actuală, în primul rând o victorie a victimelor sau rudelor victimelor „care s-au luptat în fața justiției europene”, dar și o victorie a Curții Europene a Drepturilor Omului.

„Adresez un îndemn la reflecție euroscepticilor și celor care mai pun la îndoială dacă e bine sau nu e bine ca România să fie parte a unui sistem european, a unui concert european. Fără Curtea Europeană a Drepturilor Omului poate că nu am fi avut această discuție astăzi. Nu e mai puțin lăudabil demersul pe care îl fac astăzi procurorii de a redeschide această anchetă. Sigur că suntem departe de verdictul Justiției, dar este un semnal extrem de puternic, e un semnal că noi, ca Justiție, ca societate, putem să ne asumăm teme grele, descoperirea adevărului. Suntem datori să descoperim adevărul și să punem în fața noastră adevărul”, a arătat Predoiu.

Citeste si:  Cătălin Predoiu le-a reamintit membrilor CSM de efortul Guvernului de a le include sporurile în salariu în 2009

În opinia sa, dacă în acest dosar se va face Justiție, în România va fi „o lume și mai bună”.

„E un moment care poate să nască o lume nouă. E un dicton latin care spune ‘Fiat Justiția et pereat mundus’. Eu l-aș întoarce puțin pe dos și aș spune că dacă se face Justiție în acest caz s-ar putea să avem o lume și mai bună, cu certitudine chiar. Este un moment istoric, chiar dacă, repet, nu suntem încă în punctul în care să spunem că s-a făcut Justiție. Este un început de Justiție grație tenacității victimelor, rudelor, avocaților care i-au ajutat, asociațiilor care i-au ajutat și înțelepciunii și profesionalismului judecătorilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a adăugat liderul liberal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner