Deutsche Bank elimină 15.000 de posturi şi se retrage din 10 ţări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a anunțat joi că urmează să-și reducă personalul cu 15.000 de posturi și de asemenea că se va retrage din 10 țări, aceasta fiind o nouă etapă din vastul plan de restructurare anunțat de noul director general, britanicul John Cryan, transmit AFP și Reuters.

Deutsche Bank a precizat că va elimina 9.000 de locuri de muncă în regim full-time și 6.000 de poziții de consultanți externi. De asemenea, în următorii doi ani, Deutsche Bank intenționează să renunțe la active care asigură 20.000 de locuri de muncă, a anunțat joi John Cryan, cel care în luna iulie a fost numit la conducerea celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Citeste si:  Twitter va disponibiliza 336 de angajaţi pentru a face economii

Luna trecută, o serie de surse interne au declarat pentru Reuters că Deutsche Bank intenționează să renunțe la un sfert din numărul total de angajați — 23.000 de persoane — în special în activitățile tehnologice și prin divizarea subsidiarei sale PostBank.

Deutsche Bank intenționează de asemenea să-și închidă operațiunile din 10 țări, printre care Mexic, Norvegia și Noua Zeelandă și, de asemenea, să-și transfere operațiunile de trading din Brazilia către centrele globale și regionale. În urma restructurărilor costurile ar urma să fie reduse cu 3,8 miliarde de euro.

Citeste si:  CEO-ul Deutsche Bank prevede echilibrul între casă și birou după criză

‘Deutsche Bank nu are o problemă cu strategia. Știm exact unde vrem să ajungem. Cu toate acestea, Deutsche Bank s-a confruntat mulți ani cu o problemă în implementarea acestei strategii. În ultimele două decenii au fost anunțate multe strategii și ținte dar rareori au și fost realizate’, a spus John Cryan.

Anunțul privind reducerile de personal a venit în aceeași zi în care cea mai mare bancă germană a raportat pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, pe fondul deprecierii valorii activelor și creșterii sumelor pentru acoperirea litigiilor.

Citeste si:  Comisia Europeană a deschis o investigaţie aprofundată privind ştergerea datoriilor Oltchim

Deutsche Bank operează în prezent în aproximativ 70 de țări din întreaga lume, iar în luna august a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata