Parchetul General: Încă nu a fost stabilită identitatea a 29 de răniţi internaţi în spitale

48

Procurorii Parchetului General susțin că, în cazul persoanelor internate în cele 12 unități sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile pentru stabilirea identității a 29 persoane.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis duminică , în continuarea cercetărilor în dosarul privind incendiul produs în clubul Colectiv din București, au fost desfășurate activități complexe pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Astfel, activitățile de identificare a persoanelor decedate și transportate la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au fost finalizate, toate cele 26 de persoane fiind identificate.

Citeste si:  Nu mi-e teamă de o nouă suspendare; am capacitate uriaşă de revitalizare, susţine preşedintele Băsescu

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

„Cu privire la persoanele internate în cele 12 unități sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile specifice pentru stabilirea identității unui număr de 29 persoane”, declară Parchetul.

S-a continuat cercetarea la fața locului de către o echipă constituită din procurori, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliției Române — Direcția de Investigații Criminale, experți criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică, precum și ai Serviciului Criminalistic din cadrul DGPMB.

Citeste si:  Alte două persoane, reţinute alături de Dumitru Dragomir în dosarul drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal

La această activitate au participat, totodată, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă București, ENEL România și specialiști pirotehniști, cu precizarea că această activitate va continua și în zilele următoare.

În plus, au fost ridicate noi mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul de vineri seara.

De asemenea, în baza delegării, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ridică de la sediile mai multor instituții publice și private documentele apreciate ca fiind utile soluționării cauzei.

Citeste si:  Băsescu la ieşirea de la Parchetul General: Nu am făcut decât un lucru simplu; mă apăr

La sediul Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, polițiștii Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei și ai Direcției Investigații Criminale, continuă audierile de martori.

În continuare, se verifică starea de sănătate a persoanelor internate în spitale, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata