Comisia Europeană estimează sosirea a trei milioane de migranţi în UE până în 2017

Comisia Europeană (CE) a estimat joi că până în 2017 în Uniunea Europeană vor sosi trei milioane de migranți, care încearcă să scape de războaie și sărăcie, informează AFP.

‘În total, încă trei milioane de persoane ar urma să sosească în Uniunea Europeană în perioada vizată de aceste previziuni’, respectiv 2015 — 2017, relevă documentul de 200 de pagini prezentat joi de executivul UE.

Aceste previziuni oferă o primă evaluare a impactului economic produs de sosirea în UE a unui mare număr de solicitanți de azil. ‘Deși pe termen scurt cheltuielile publice suplimentare conduc la creșterea PIB-ului, pe termen mediu este de așteptat să se producă un impact pozitiv suplimentar asupra creșterii economice ca urmare a sporirii ofertei de forță de muncă, cu condiția de a se aplica politici judicioase, care facilitează accesul la piața muncii’, se menționează într-un comunicat al CE.

Citeste si:  Lavrov: Ani în şir, Occidentul a creat condiţii pentru a "rupe" Ucraina de Rusia

Într-o conferință de presă, comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici a estimat că afluxul de refugiați în Europa ar urma să aibă un impact slab asupra creșterii economice, dar pozitiv pentru UE în ansamblul său.

Moscovici a adăugat că PIB la nivelul UE va spori cu 0,2 — 0,3% până în 2017, prognoză care ține cont atât de cheltuielile publice suplimentare, cât și de aportul forței de muncă suplimentare pe piața muncii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata