Isărescu: Numirea noului Guvern accentuează incertitudinile, mai ales că bugetul pe 2016 este neconfigurat

Procesul de numire a unui nou Guvern accentuează incertitudinile legate de mixul de politici macroeconomice, mai ales că bugetul pe 2016 este încă neconfigurat, a declarat joi, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, în cadrul conferinței de presă de prezentare a deciziilor Consiliului de Administrație.

Potrivit sursei citate, banca centrală și-a creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile.

Șeful BNR a precizat, în context, că efectele acestui demers asupra economiei vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern și de deciziile pe care acesta le va adopta.

Citeste si:  De ce TVA nu se duce integral în preţuri?

„În prezent, situația macroeconomică pe care noi o monitorizăm și de care răspundem este stabilă, în general poziția economică a țării este bună și inclusiv prin deciziile de astăzi (joi — n.r.), reafirmăm prudența pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile”, a explicat Isărescu.

Cu privire la posibilitatea ca viitorul premier să provină de la Banca Națională, Isărescu a spus: „Avem rezerve de cadre aici”.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Palatul Victoria, că își depune mandatul în urma protestelor de stradă din ultimele zile.

Citeste si:  Actorul Claudiu Bleonţ împlineşte 55 de ani

Ulterior, șeful statului, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, și a început, joi, consultările cu partidele și formațiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata