Piedone a încercat să scape de arest susţinând că are probleme cu inima

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a cerut unui judecător de la Tribunalul București să nu fie arestat preventiv în dosarul incendiului de la Colectiv, invocând faptul că nu suportă detenția, deoarece suferă de mai multe afecțiuni cardiace.

Informația apare în motivarea deciziei din 7 noiembrie prin care Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a lui Piedone pentru 30 de zile, în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Astfel, în timpul procesului desfășurat sâmbătă, avocatul lui Piedone, Adelin David, a cerut judecătorului de la tribunal ca fostul primar să nu fie arestat preventiv, aducând ca motive faptul că acesta „se bucură de o bună reputație socială și profesională”, are 50 de ani și „suferă de mai multe afecțiuni cardiace”, astfel cum rezultă din mai multe acte medicale depuse la dosar.

Citeste si:  Curtea de Conturi: Primarul Piedone a spălat străzile pe ploaie

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a respins însă motivul invocat de avocat, magistratul arătând că Administrația Națională a Penitenciarelor și Ministerul de Interne pot asigura asistență medicală în arest, iar, din documentele depuse la dosar, nu rezultă existența unei expertize care să demonstreze că Piedone nu poate suporta detenția.

Pe 7 noiembrie, Tribunalul București a admis propunerea DNA de arestare preventivă a fostului primar Cristian Popescu Piedone, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Citeste si:  Mariana Câmpeanu: Este cert că vom reîntregi salariile bugetarilor şi vom restitui pensionarilor banii reţinuţi abuziv

În același dosar, au fost arestate Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria sectorului 4, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și complicitate la fals intelectual. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata