Cristian Popescu-Piedone a ieşit din arestul poliţiei

Primarul suspendat al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a părăsit, miercuri seară, 11 noiembrie, arestul Poliției Capitalei în urma deciziei Curții de Apel București.

Edilul nu a dorit să dea declarații la ieșire.

 Din arest preventiv vor fi eliberate și cele două funcționare din Primăria sectorului 4 — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu.

Curtea de Apel București a admis contestațiile formulate de Piedone și cele două funcționare la decizia de arestare din 7 noiembrie luată de Tribunalul București, respingând, ca nefondată, propunerea DNA de arestare a celor trei.

Citeste si:  Un milion de euro pentru victimele tragediei de la Colectiv, strânşi prin Teledonul Români Împreună

Decizia de eliberare a fost luată de judecătorul Constantinescu Constantin Luchian.

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcționare 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Citeste si:  Parchetul General cere încă 30 de zile de arest pentru patronii de la clubul Colectiv

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerințele legale necesare avizării.

În același timp, cele două funcționare din Primărie, Aurelia Iofciu și Luminița Ganea, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.

În cadrul procesului de săptămâna trecută de la Tribunalul București, Piedone le-a cerut judecătorilor să nu fie arestat deoarece are probleme cu sănătatea (afecțiuni cardiace).

Citeste si:  Autorităţile din Republica Moldova au trimis la Bucureşti circa 700 de litri de sânge

De asemenea, avocații au susținut că fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizația de funcționare în cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificării documentației ar aparține subordonaților săi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata