Turcia, Grecia şi Bulgaria, în topul destinaţiilor externe de vacanţă ale românilor; Croaţia şi Portugalia, noile favorite

Turcia, Grecia și Bulgaria rămân în topul destinațiilor externe de vacanță ale românilor pentru anul 2016, iar Croația și Portugalia sunt noile favorite, a declarat, miercuri, prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, într-o conferință de specialitate.

‘Pentru anul 2016 se vor vinde foarte bine destinațiile europene datorită siguranței călătorilor. Estimez chiar o creștere de până la 10% a vânzărilor pe destinațiile europene în 2016. Se caută siguranță, iar centrul de greutate se va muta, în ceea ce privește destinațiile exotice, pe Asia și zone din Oceanul Indian. Percepția despre o destinație este mai puternică decât realitatea, iar Egiptul sau Tunisia pierd din cauza asta.

Africa neagră devine o destinație cerută, care va crește în 2016. Turiștii înțeleg că dacă vor să vadă locuri deosebite trebuie să și riște’, a mai spus Alin Burcea.

Citeste si:  Turcia va construi un nou tunel pe sub strâmtoarea Bosfor

Peste 220 de participanți vor veni la cea de a 34-a ediție a Târgului de Turism al României, care se va desfășura în perioada 12-15 noiembrie la Romexpo. Cu acest prilej, 16 țări își vor promova oferta turistică, iar organizatorii mizează pe 15.000 de expozanți.

Târgul este, conform reprezentanților ANAT, o oportunitate de a cumpăra vacanțe mai ieftine chiar și cu 40%. Ediția de toamnă a TTR aduce oferte speciale pentru Crăciun, Revelion, schi, vacanțe de Paște și pentru vara anului 2016.

‘Anul 2016 a fost unul bun, pe unele segmente chiar foarte bun. Am avut o circulație turistică mai mare decât în 2014, un Litoral care a avut un grad de ocupare de 100% în plin sezon pe zona de Nord și cu o creștere mare pe zona de Sud. Estimările pentru 2016 sunt pozitive, cu atât mai mult cu cât investițiile finalizate și cele în curs de finalizare aduc standarde ridicate’, a spus Aurelian Marin, președintele ANAT.

Citeste si:  Preţul gazelor, îngheţat la 60 de lei/MW

Cele aproape 70 de agenții membre ANAT își vor expune oferta de la TTR pe o suprafață brută de circa 4.400 metri pătrați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata