Măsuri la Teatrul Nottara: Interzis fumatul în toate spaţiile teatrului; în piese se vor folosi ţigări electronice

Conducerea Teatrului Nottara a decis ca, din această săptămână, fumatul să fie interzis în toate spațiile din interiorul instituției, iar în piesele de teatru țigările clasice vor fi înlocuite cu unele electronice.

 Potrivit unui comunicat transmis joi, conducerea Teatrului Nottara a decis suplimentarea măsurilor de siguranță, pe lângă cele aflate în vigoare, în urma incendiului de la club Colectiv.

Printre măsurile care au fost impuse începând din această săptămână se numără interzicerea fumatului în toate spațiile din interiorul instituției, inclusiv pe scenă, iar pentru situațiile în care actorii vor avea în scenariu să fumeze „țigările vor fi înlocuite cu unele electronice sau confecționate din materiale incombustibile”.

De asemenea, reprezentanții instituției au anunțat că se va renunța atât la lumânări cât și la orice altă sursă de foc deschis, apelându-se, când va fi nevoie, tot la variante electronice.

Citeste si:  INFO PRESS SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare funcționării, inclusiv avizul ISU privind apărarea împotriva incendiilor, planul de intervenție în caz de incendiu fiind întocmit și avizat de ISU ‘Dealu Spirii’ al Municipiului București”, se arată în comunicatul citat.

Conducerea instituției menționează că imobilul în care funcționează Teatrul Nottara dispune de patru ieșiri, dintre care una (cea principală) pe bulevardul Magheru și trei pe strada Jules Michelet, iar sălile au mai multe uși largi, care se deschid spre exterior.

„Pentru intervenții în situații de urgență, la Teatrul Nottara sunt asigurate două posturi permanente de pompier servant (24 de ore din 24) și un post de cadru tehnic de specialitate. De asemenea, teatrul este dotat cu detectoare de fum și 65 de extinctoare”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:  Dumitru Sechelariu vrea să închidă fabrica Letea

Printre măsurile de securitate pe care instituția le-a luat până în prezent se numără: respectarea numărului maxim de spectatori admis pentru fiecare sală; existența planurilor de evacuare pe fiecare etaj; marcarea prin semne luminoase a ieșirilor; menținerea liberă a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul în cazul necesității de evacuare rapidă; revizia tehnică lunară a echipamentelor care deservesc sălile de spectacole.

„În ceea ce privește încadrarea clădirii în care este situat teatrul la categoria I de risc seismic, managerul Teatrului Nottara, Marinela Țepuș, a solicitat în repetate rânduri efectuarea unei noi expertize a clădirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat până în prezent”, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/Nottara

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata