În premieră în ultimii 50 de ani, la Grădina Zoologică Târgu Mureş puii de leu sunt crescuţi împreună cu familia

16

Grădina Zoologică din Târgu Mureș alături de Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice din Europa a reușit implementarea unui procedeu care permite creșterea puilor de leu împreună cu familia, fiind o premieră în cei peste 50 de ani de funcționare ai instituției.

„Avem o familie de lei, un mascul, două femele și 5 pui care s-au născut aici, în Grădina Zoologică, în acest an și care cresc împreună cu femelele și cu masculul. Sunt foarte bine, sunt frumoși, sunt atractivi pentru vizitatori, se joacă și după 50 de ani de activitate am reușit ca puii de leu să crească împreună cu familia. La noi este pentru prima dată când cresc împreună cu familia. Dacă-i crești artificial, cum s-a procedat până acum la noi, dar și în străinătate, pe urmă este practic aproape imposibil să-i introduci împreună cu alte familii de lei. Și atunci apar dramele, pentru că se bat până se omoară. Statistic vorbim, la nivel mondial, în urma studiilor și cercetărilor făcute în grădinile zoologice din lume, cele mai multe drame s-au întâmplat cu puii de leu, de tigru sau feline mari, care au fost crescuți artificial, cu cățele sau cu biberonul”, a declarat, vineri, Horațiu Gorea, directorul Grădinii Zoologie din Târgu Mureș.

Citeste si:  Fostul şef DIPI Nicolae Gheorghe, urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi deturnare de fonduri

Acesta a spus că hrănirea artificială a puilor de leu — care era practicată și la Grădina Zoologică din Târgu Mureș — nu s-a dovedit o practică utilă, întrucât puii erau respinși de adulți.

Am folosit și noi hrănirea artificială și am fost foarte fericiți anul trecut, când am salvat doi pui de leu și un pui de tigru, i-am crescut foarte frumoși, dar ni s-a spus de la Asociația Grădinilor Zoologice din Europa că nu procedăm corect. Am fost învățați ce trebuie să facem, am implementat procedeul și în grădina noastră zoologică și este foarte bine, este un lucru normal și se poate și la noi’, a subliniat Horațiu Gorea.

Citeste si:  Dotări de 1,6 milioane de euro la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi

Grădina Zoologică din Târgu Mureș, înființată în anii 60, are în jur de 500 de animale aparținând la 80 de specii, atât de fauna locală, cât și ceea exotică, ocupă locul întâi pe țară cu o suprafață de peste 40 de hectare și are anual peste 200.000 de vizitatori.

Grădina Zoologică, care aparține Primăriei Târgu Mureș, a fost modernizată în ultimii 3 ani, beneficiind de o finanțare europeană în valoare de aproximativ 4 milioane de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: visit-mures.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata