Patriciu Achimaş-Cadariu, propus ministrul Sănătăţii

32

Patriciu Achimaș-Cadariu (39 de ani) este directorul Institutului Oncologic „Prof. Dr. I Chiricuță” din Cluj-Napoca.

A absolvit Liceul „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca (1994). A urmat cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (2000). A făcut cursuri de specializare în Obstetrică-Ginecologie la aceeași universitate (2000 — 2005).

A terminat studiile de masterat în Informatica Medicinei și Biostatistică (2001). A finalizat doctoratul în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca în anul 2006, obținând, în același timp, o diplomă de studii complementare în Oncologie Ginecologică, Managementul Sistemului Sanitar, Colposcopie. A urmat cursuri avansate de Oncologie în Germania, la Universitatea din Ulm.

Citeste si:  Deficitul comercial al României a ajuns la 6,089 miliarde de lei

Este beneficiarul mai multor stagii de practică, între acestea unul sub conducerea dr. Sanjeev Prashar în Ginecologie Clinică și Uroginecologie (2001), altul, sub coordonarea dr. Pierre Martin-Hirsh în Oncologie Ginecologică Clinică și Colposcopie, ambele în Preston, Marea Britanie (2003). A fost specialist stagiar în Oncoginecologie la Clinica dr. Horst Schmidt din Wiesbaden, Germania (mai-aug. 2007).

De asemenea, a beneficiat de o bursă din partea Societății Europene de Oncologie Ginecologică pentru studii aprofundate în domeniu efectuate la Clinica dr. Horst Schmidt din Wiesbaden, Germania.

Citeste si:  Consiliul Judeţean Buzău a alocat suma de 1.000.000 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru materiale de protecţie şi teste

A devenit medic primar la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I Chiricuță” din Cluj-Napoca, în octombrie 2006. Din februarie 2012 este directorul Institutului Oncologic „Prof. Dr. I Chiricuță”.

În paralel cu activitatea sa medicală, acesta a urmat și o carieră academică, devenind asistent universitar în 2004 și lector universitar în 2010. De asemenea, a predat, prin programul Erasmus, în 2009 și 2010, la Charité — Universitätsmedizin, cel mai mare spital universitar din Berlin, asociat cu Universitatea Humboldt și Freie Universität Berlin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata