Asalt în nordul Parisului: Mai mulţi poliţişti răniţi

32

Mai mulți polițiști francezi au fost răniți în cursul nopții de marți spre miercuri în timpul unui asalt dat la Saint Denis, în nordul Parisului, de către forțele antiteroriste în legătură cu atentatele comise vineri, a informat o sursă apropiată anchetei, citate de AFP.

Asaltul continua miercuri în zori, la cinci zile după atentatele din capitala Franței care au făcut 129 de morți. Au avut loc schimburi de focuri, potrivit mai multor surse apropiate anchetei și unor martori.

Subdirecția antiteroristă a poliției judiciare franceze a intervenit, asistată de forțele polițienești de intervenție din cadrul Raid, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Citeste si:  441.000 de tineri, sprijiniţi pentru găsirea unui loc de muncă prin Programul "Garanţia pentru tineret"

Schimbul de focuri a fost confirmat de o altă sursă apropiată anchetei care nu a putut preciza dacă a fost vorba despre o intervenție pentru a găsi unul sau mai mulți fugari ai atentatelor.

Cel puțin o persoană a murit în timpul unui raid efectuat de poliția franceză miercuri dimineață la Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, în cadrul anchetei privind atentatele comise vineri noaptea în capitala Franței și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, relatează DPA.

Potrivit agenției France Presse, o persoană a fost ucisă în timpul operațiunii.

Citeste si:  Paris, un oraş din ce în ce mai ecologist

Postul de radio RTL a relatat că o femeie purtând o vestă cu explozibil a fost împușcată fără a reuși să se arunce în aer și că în operațiune au murit trei persoane, potrivit unor surse polițienești. Ulterior, bilanțul a fost revizuit la ‘cel puțin doi morți’, alte două persoane fiind arestate.

În timpul raidului au fost răniți cel puțin trei ofițeri de poliție, adaugă RTL.

Unitățile școlare, școli și licee, vor fi închise miercuri în centrul Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, unde se derulează de la primele ore ale dimineții o importantă operațiune antiteroristă în legătură cu atentatele de vinerea trecută, au anunțat autoritățile locale citate de AFP.

Citeste si:  O fostă speranţă a podiumurilor de modă avertizează în privinţa regimurilor de slăbire drastice

Potrivit surselor citate, ‘populației i s-a cerut să evite cu totul centrul localității’. Toate garniturile de metrou, autobuzele și tramvaiele care deservesc Saint-Denis au fost oprite din cauza intervenției în curs a poliției, a informat regia de transport RATP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata