Un guvernator rus oferă tone de cărbune pentru cei care reuşesc să slăbească

23

Guvernatorul unei regiuni din Rusia a propus joi o recompensă neobișnuită pentru a-i convinge pe locuitori să scape de kilogramele în plus: mai multe tone de cărbune, relatează AFP.

 Aman Touleev, guvernator al regiunii siberiene Kemerovo, cunoscută pentru numeroasele sale mine de cărbune, a declarat că s-a inspirat dintr-o inițiativă similară propusă în Dubai, unde autoritățile au oferit locuitorilor aur în schimbul pierderii excesului de kilograme.

„Îi vom plăti în cărbune pe cei care pierd surplusul de kilograme”, a declarat agenției Ria Novosti guvernatorul Touleev. „Și vom oferi, nu câteva grame, ci tone pentru că este mai economic pentru buget”, a spus el.

Citeste si:  Conţinutul insuficient al unei enzime în salivă poate duce la obezitate

Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune din lume, majoritatea provenit din bazinul minier Kouzbas din Siberia. Este însă și a doua țară, după Lituania, din fosta URSS care se confruntă cu probleme supraponderale în rândul locuitorilor, potrivit OMS.

Guvernatorul se gândește să organizeze un program de reality show, difuzat de o televiziune locală, în care concurenții să fie recompensați în tone de cărbune.

Aman Touleev a încercat deja să preîntâmpine excesul de greutate împărțind copiiilor, la începutul anului, 5.000 de biciclete. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata