Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov suspendată; Şeful IGSU va desemna o nouă comandă

15

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost suspendată, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie,  șeful IGSU să desemneze o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității.

Potrivit unui comunicat S, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat, marți, o sesizare din partea mass-media care semnala existența unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul — etaj 1 și Club Colectiv (pentru zilele de 25 și 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

Citeste si:  Legea privind securitatea cibernetică a fost respinsă de deputaţi

‘La primirea sesizării, inspectorul general al IGSU a informat șeful DSU, care a dispus în regim de urgență efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Din datele preliminare reieșite în urma verificării a rezultat faptul că documentul a fost identificat în corespondența primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23,30. Întrucât soluționarea documentului era de competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, acesta a fost redirecționat unității în cauză, în dimineața zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare și măsuri”, se precizează în comunicatul IGSU.

Citeste si:  Raport MCV: Măsurile luate în urma deciziei CCR privind completurile de 5 au generat insecuritate

De asemenea, subliniază sursa citată, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului — Emagic — fără a rezulta că au fost efectuate verificări la fața locului.

Pentru asigurarea obiectivității activităților de verificare, până la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispoziție a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. În cursul zilei de astăzi, inspectorul general al IGSU va desemna o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității”, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata