Elicopter moldovean capturat de talibani: Forţele de securitate afgane au descoperit patru cadavre lângă epavă

16

Patru persoane și-au pierdut viața în urma capturării marți seara, 24 noiembrie, a elicopterului MI-17, aparținând unei companii aeriene private din Republica Moldova, în provincia Faryab, din nordul Afganistanului, relatează miercuri Jurnal.md, indicând că un bilanț anterior consemna trei morți, între care, posibil, și un cetățean moldovean.

Reprezentanții companiei Valan International Cargo Charter, proprietara aparatului de zbor, au anunțat că elicopterul se afla în Afganistan în baza unui contract cu guvernul american.

Potrivit Jurnal.md, elicopterul de tip MI-17, produs în 2007, cu 21 de persoane la bord, a fost doborât de talibani. Elicopterul efectua o misiune civilă de transportare a ajutorului umanitar.

Citeste si:  Iaşi: Drapelul de luptă al Batalionului 151 Infanterie "Războieni", decorat

Echipajul elicopterului era compus din trei cetățeni moldoveni: Groza Oleg, Buruiană Ionel și Crihan Mihail, primii doi fiind piloți, iar al treilea — inginer secund.

Forțele de securitate afgane, care au lansat o operațiune de salvare a ostaticilor, au găsit epava elicopterului și patru cadavre, printre care se presupune că ar fi și un cetățean moldovean. Nu se știe nimic despre restul persoanelor capturate de către insurgenții talibani.

În regiunea respectivă erau în total trei aparate de zbor moldovene, unul dintre acestea îndeplinea o misiune a ONU, iar celelalte două efectuau zboruri civile în baza unor contracte cu guvernul american, mai scrie Jurnal.md. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata