Republica Moldova: Percheziţii la sediul companiei moldo-ruse Moldovagaz pentru acte de corupţie

20

O echipă de procurori și anchetatori a început joi dimineața percheziții la sediul companiei Moldovagaz din Chișinău, precum și la domiciliul președintelui societății, Alexandr Gusev.

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat pentru Radio Chișinău că, în cadrul acestor percheziții, sunt căutate probe în două dosare pentru acte de corupție și spălare de bani.

Moldova.org amintește că Moldovagaz a mai făcut obiectul unor percheziții la 20 octombrie, alături de Moldtelecom și Metalferos, după ce, la 15 octombrie, în plenul parlamentului, liderul liberal-democrat Vlad Filat, aflat în prezent în arest preventiv pentru corupție, a adus acuzații vizând activitatea acestora. În urma perchezițiilor de la acea dată au fost ridicate mai multe acte referitoare la activitatea economico-financiară a celor trei întreprinderi.

Citeste si:  Ryanair face un nou apel către cliențI să se conformeze cu regulile pentru bagajele de cabină pentru a evita întârzierile de îmbarcare & zbor

Moldovagaz este o companie mixtă moldo-rusă, la care concernul rus Gazprom deține 50% din acțiuni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata