Se poate muri şi din dragoste

30

Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani a pus în evidență „sindromul inimii frânte”. Potrivit lor, sănătatea cuiva poate fi serios afectată de pierderea unei ființe dragi, scrie miercuri 7sur7.be.

„Să mori din dragoste” este o expresie des folosită după o „inimă frântă”, dar se pare că formula trebuie luată în sens propriu. Nicholas A. Christakis de la Harvard și Felix Elwert de la Universitatea Wisconsin au observat timp de nouă ani peste 370.000 de perechi căsătorite din Statele Unite. Conform observațiilor lor, când unul dintre parteneri moare, riscurile ca celălalt să îl urmeze cresc semnificativ.

Citeste si:  "Inima frântă" nu este un mit, ci un sindrom uneori mortal

„Știm acum că acțiunea combinată a inimii și creierului face ca oamenii cu inima frântă să moară după un eveniment stresant survenit brusc”, a spus la ABC News Angela Kucia, conferențiar la Universitatea South Australia.

Trebuie să se desfășoare cercetări suplimentare în acest sens, dar oamenii de știință sunt de părere că marea cantitate de hormoni de stres produsă poate deteriora inima.

Atunci apar brusc dureri toracice și insuficiență cardiacă. Prin urmare, sindromul inimii frânte ar fi legat de un eveniment șocant. Când o persoană moare după o boală îndelungată, de exemplu, riscurile ca partenerul să îi urmeze nu cresc, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citeste si:  Cercetătorii americani au realizat cea mai completă hartă a planetei Marte de până acum
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata