Program special de vizită la castelele Peleş şi Pelişor în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie

28

Castelele Peleș și Pelișor din stațiunea prahoveană Sinaia vor putea fi vizitate în minivacanța de 1 Decembrie după un program special, în condițiile în care, în mod normal, sunt închise în primele două zile ale săptămânii.

Potrivit datelor furnizate, vineri, de reprezentanții Muzeului Național Peleș, turiștii care vor ajunge în minivacanța de 1 Decembrie în stațiunile de pe Valea Prahovei vor putea să viziteze luni și marți câte unul dintre cele două castele aflate pe domeniul regal de la Sinaia.

Astfel, luni va fi deschis Castelul Pelișor, în intervalul orar 9:15 — 16:15, casa de bilete închizându-se la ora 16.00.În cursul zilei de 30 noiembrie, Peleșul va fi închis, însă va putea fi vizitat marți, 1 decembrie, în același interval orar.

Citeste si:  Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României

Conform sursei citate, ultimul grup care vizitează parterul și primul etaj va intra la ora 15.30, iar ultimul grup care vizitează parterul va intra la ora 16.15, caza de bilete închizându-se la ora 16.00.

De altfel, aceasta este prima zi în care Castelul Peleș se deschide publicului, după ce în ultimele săptămâni a fost închis pentru lucrările anuale de curățenie și conservare.

Aceste lucrări, unele foarte minuțioase, dată fiind complexitatea decorațiunilor, vizează atât spațiile muzeale, cât și corpul administrativ, podurile și subsolul.

Citeste si:  "Pietrele Doamnei", una dintre cele mai interesante rezervaţii geologice din lanţul Carpaţilor Răsăriteni

Anterior, pentru același tip de lucrări a fost închis și Castelul Pelișor, momentul redeschiderii sale fiind marcat de ceremonia depunerii inimii reginei Maria în Camera de Aur a castelului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata